„Некромантът“- тайните на безсмъртния Никола Фламел

След „Алхимикът”,  „Магьосникът” и „Вълшебницата“ е ред на „Некромантът“...... През 2009 г.  ИК „Хермес” изненада приятно всички почитатели на фентъзито в България, започвайки и

2010-10-06 09:35:00
„Некромантът“- тайните на безсмъртния Никола Фламел
След „Алхимикът”,  „Магьосникът” и „Вълшебницата“ е ред на „Некромантът“......

През 2009 г.  ИК „Хермес” изненада приятно всички почитатели на фентъзито в България, започвайки издаването на серията „ТАЙНИТЕ НА БЕЗСМЪРТНИЯ НИКОЛА ФЛАМЕЛ” от Майкъл Скот.
След огромния световен успех на поредицата авторът спечели сърцата и на българските фентъзи фенове. Още с първата  книга  - „Алхимикът”, Майкъл Скот предизвика интереса на всички любители на жанра у нас, а след появата на „Магьосникът” и „Вълшебницат“, книгите от серията единодушно  бяха определени като достойни заместници на „Хари Потър“.

На 8 октомври предстои излизането на  „Некромантът“ –   дългоочакваната четвърта част от поредицата „ТАЙНИТЕ НА БЕЗСМЪРТНИЯ НИКОЛА ФЛАМЕЛ”.


Майкъл Скот е роден през 1959 г. в Ирландия. Когато навършва пълнолетие, започва работа като книжар и с течение на годините развива успешна търговия с антики и редки книги. Но голямата му страст винаги е било писането. Пише вече 27 години и творбите му не спират да се преиздават.

Петдесетгодишният Скот е необикновено продуктивен – зад гърба си вече има 105 книги за възрастни и деца: фентъзи, хорър, научна фантастика, фолклористика и романтични четива (които пише под псевдонима Анна Дилън). Заслужил е славата си на един от безспорните авторитети в областта на келтския фолклор. Книгите му „Ирландски митове и легенди“, „Ирландски народни и вълшебни приказки“ и „Ирландски духове и призраци“ са най-често цитираните източници по темата. Романите му „Светците”, „Образ“, „Дяволии“ и „Отражението“ вече се приемат като класика в жанра хорър, а всекидневникът Айриш Таймс провъзгласи М. Скот за „царя на фентъзито на тези острови“.

Известно време Скот е оглавявал драматичния отдел на “Тайрън Пръдакшънс” (създателите на музикалното и танцово шоу „Ривърденс“), а освен това е писал киносценарии и театрални пиеси. Отличен е за несравним принос в детската литература от Guide of the Children’s Books и присъства в изданието „Кой кой е в Ирландия“ за най-влиятелните ирландци за 2007 г.

Началото...
В една есенна вечер, някъде между булевард „Севастопол“ и улица „Бобур“ в Париж, Майкъл Скот изведнъж си дал сметка, че се е изгубил. Нощта неусетно настъпвала, докато се лутал из малките улички, и замръкнал на улица „Монморанси”. Така ирландският писател се озовал пред една от най-старите сгради в Париж – дома, където някога е живял легендарният алхимик Никола Фламел. На плоча на фасадата пишело, че къщата е строена през 1407 г., когато Фламел е бил вече старец. Сега тя била превърната в ресторант. Докато пиел там питието си, Скот сякаш дочувал призрачните стъпки на стопанина и внезапно го осенила идея, важна за всеки автор. Той осъзнал, че е открил главния герой на детско-юношеската поредица, която отдавна замислял. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия