Студенти от СУ с харвардски дипломи?

Някои студенти от Софийския университет вече ще могат да получават диплома от Харвард.  Университетът започва съвместни магистратури  в Харвардския университет , като от тях първи ще се възползват студентите от Стопанския факултет , а с

2010-10-05 22:22:52
Студенти от СУ с харвардски дипломи?
Някои студенти от Софийския университет вече ще могат да получават диплома от Харвард.  Университетът започва съвместни магистратури  в Харвардския университет , като от тях първи ще се възползват студентите от Стопанския факултет , а след това от Юридическия.   

Миналата седмица в Алма матер бе открит център за икономически стратегии, който се финансира с пари от   фондация “Америка  за България”. Лекции ще се четат от бивши възпитаници на Харвард и  тамошни професори.  Двама големи експерти  по икономика се очаква да пристигнат у нас  - това са Майкъл Портър и  Джоузеф Щиглиц.  Щиглиц е Нобелов лауреат и се очаква да работи с наши есперти  за излизане от кризата. Двамата професори ще получат титлата ‘хонорис кауза’ на Софийския университет.

Залата за лекции е уникална, поради това, че тя е първата у  нас с видеовръзка с три чужди университета - това са, естествено, Харвард, както и университетите в Корнел  и Торонто.  Залата дори е  оборудвана с бутони за гласуване, така че студентите могат да  отговарят чрез тях.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия