МАЛКИЯ БРАТ - Ужасяващ поглед в бъдещето, а може би и в настоящето?

Действието на романа се развива в близкото бъдеще и майсторски размива границите между съществуващи и потенциални технологии. Читателите ще останат възхитени от детайлните описания на методите, с които главният герой Маркъс разпалва своята технологич

2010-10-04 09:26:03
МАЛКИЯ БРАТ - Ужасяващ поглед в бъдещето, а може би и в настоящето?
Действието на романа се развива в близкото бъдеще и майсторски размива границите между съществуващи и потенциални технологии. Читателите ще останат възхитени от детайлните описания на методите, с които главният герой Маркъс разпалва своята технологична революция. Доктороу разисква важни проблеми, като същевременно ни запознава с необятните възможности на информационните мрежи и криптологията.

Кори Доктороу е канадски блогър, журналист и фантаст. Благодарение на него е създаден и един от най-разпространените лицензи за споделяне на произведения на изкуството - Creative Commons благодарение, на които всички ние можем да ползваме снимки, текстове, видео напълно безплатно, само ако споменем източника.

Доктороу e номиниран за наградата Небюла. Тя връчва всяка година от "Асоциацията на писателите на научна фантастика и фентъзи в Америка (SFWA)". С нея се награждават най-добрите научно-фантастични произведения, публикувани в САЩ през предходните две години. Номиниран е също и за наградата Хюго и е носител е на наградата Локус.

Не пропускайте за първи път да прочетете на български език един от най-младите и талантливи фантасти в света. Той ще ви покаже форма на бъдещето, след което ще възприемате настоящето по различен начин. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия