Тони Къртис почина на 85 години

Великият актьор Тони Къртис почина на 85 години на 29 септември. Той е роден с името Бернард Шварц на трети юни 1925 година в Бронкс, Ню Йорк. Починал е в град Невада, заобиколен от семейството си. Тони Къртис е играл в над 130 продукции, от които

2010-10-01 21:16:01
Тони Къртис почина на 85 години
Великият актьор Тони Къртис почина на 85 години на 29 септември. Той е роден с името Бернард Шварц на трети юни 1925 година в Бронкс, Ню Йорк. Починал е в град Невада, заобиколен от семейството си.

Тони Къртис е играл в над 130 продукции, от които много получили голям успех благодарение на невероятния талант на актьора. Господин Сър Роджър Мур наричал Тони с прякора "Актьорът", защото според него е един от най-великите в шоу-бизнеса. Къртис е починал в 21:25ч. и се е пошегувал дори в последните си думи.

Той е имал доста съпруги, Джанет Лейт, с която е бил 11 години и имат две деца, Кристин Кауфман, 4 години и две деца, Лесли Къртис, с която е бил 6 години и от нея има 2 деца, Андреа Савио, от която няма деца и са били заедно 4 години, Лиса Дюш, само за една година. От 1998 до смърта си той е бил със Джил Къртис.

Актьорът винаги се е грижел за децата си и помагал на приятелите си. Израснал е в бедност, но красивото му лице и мекият глас му дават възможността да стане актьор и той става една от световно признатите звезди в киното.

Поклон пред паметта на този актьор. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия