Що е то физиогномика?

Физиогномиката е  наука, която изучава външния вид на човека и връзката му с вътрешния му свят.   Дали тя може да опише характера на човека  или това са само митове? Специалистите смятат, че може, защото дори и да не сме ек

2010-10-01 15:59:55
Що е то  физиогномика?
Физиогномиката е  наука, която изучава външния вид на човека и връзката му с вътрешния му свят.   Дали тя може да опише характера на човека  или това са само митове?

Специалистите смятат, че може, защото дори и да не сме експерти,  в рамките на 30 секунди можем да преценим по лицето  човека пред нас въз основа на интуиция и опит.

Според експертите, правата леко заоблена брадичка,  е признак на стремеж към стабилно финансово положение и търсене на по-лесния  начин за постигане на нещата от живота.

Малки уши  имат интелигентните, целеустремени, но и много внимателни хора. Хората с големи уши пък са добри музиканти. Прилепнали малки уши имат дребнавите хора, те показват непостоянство и неискреност.  А дълги и тесни имат лекомислените хора, тези които не  могат да се съсредоточат и завистниците.

Не трябва да се плашите от мъха в ушите. Хората с такива уши са страстни натури, мъдрите пък имат по-дълга долна  част.

Що се отнася до веждите -  гъсти и дебели те са при бурните, борчески натури. Нежните тънки вежди  говорят да изящество в чувствата, а ниско разположени вежди имат  хората, които са креативни  и концентрирани.

Очите - хората, които имат кръгли очи са мечтателни натури, но те може да издават мързел и лицемерие. Големи очи имат   чувствителните хора с лидерски качества. Упоритите инатливи хора имат малки очи, а широко отворените очи  са характерни за  здравомислещите и проницателни хора.

Пълните устни са свидетелство за житейски успех. Слаб характер имат хората с малка уста, а тези с голяма - са волеви и решителни.

Мрачните хора имат дълъг и гърбав нос. Късият е признак на открита душа, широкият нос  изразява добродушие, но и нерешителност. Повдигнатите нагоре ноздри говорят за наивност.

Напоследък много фирми започват да си служат  с методите на физиогномиката, когато набират персонал. Критиците обаче са на мнение, че оценяването по външни признаци, може да доведе до дискриминация.  Те смятат, също така, че  няма доказателства за връзката между характера и чертите на лицето.    
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия