Нов метод - отслабване чрез замразяване на клетките

Според американски учени, излишните килограми могат да се борят със студ.  Техният метод се нарича криолиполиза  и се основава на разрушаването  на мастните клетки чрез тяхното замразяване. Методът е дело на учени от Харвардски

2010-09-29 16:27:00
Нов метод - отслабване чрез замразяване на клетките
Според американски учени, излишните килограми могат да се борят със студ.  Техният метод се нарича криолиполиза  и се основава на разрушаването  на мастните клетки чрез тяхното замразяване.

Методът е дело на учени от Харвардския  университет и Централната болница в Масачузетс. В експериментите учените са използвали  иновативно устройство  Zeltiq.

Криолиполизата действа, като постепенно извлича телесната топлина от подкожните нива на мазнините. Температурата пада до 0 градуса , което предизвиква замръзването на клетките. Ниските стойности на термометъра буквално унищожават мазнините, без да се засягат  здравите клетки.

Тестовете показали, че една процедура е достатъчна за унищожаването на 25 процента от мастните клетки в третираната зона.

Дълги години се унищожаваха излишните мазнини чрез топене, а се оказва, че противоположният  поход е по-ефикасен, смятат учените. 
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия