Според учените, лъжата развивала детския мозък?

Колкото по-рано детето започне да послъгва, толкова по-голям бил  шансът то да постигне големи успехи, когато стане възрастен човек.  Това е мнението на канадски учени, изследвали 1200 деца. Изследваните деца били на възраст от 2 до

2010-09-29 16:07:05
Според учените, лъжата развивала детския мозък?
Колкото по-рано детето започне да послъгва, толкова по-голям бил  шансът то да постигне големи успехи, когато стане възрастен човек.  Това е мнението на канадски учени, изследвали 1200 деца.

Изследваните деца били на възраст от 2 до 16 години. Експериментът показал, че способността на детето да лъже на двегодишна възраст е признак, че мозъчната му активност се развива  с много бързо темпо. Според мнението на учените, това е абсолютна гаранция, че такова дете след  израстването си има всички шансове да постигне успехи  във всяка една област, в която реши да е  прояви.

На двегодишна възраст лъжата около двадесет процента от  децата. На три години този показател се качва на 50 процента,  а на четири  години лъжат деветдесет процента от децата.

На дванадесет години почти всяко дете  вече лъже. Изключенията на голяма рядкост.  Този процент обаче рязко започва да намалява към 16-годишна възраст.  Тогава лъжат под 60 процента от тийнейджърите.

Специалистите смятат, че периодът на начало на използване на  лъжата от децата, като инструмент за манипулация на околните, е свързан с момента на осъзнаването на света.  
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия