Рисунка на 12-годишно дете се продаде за 5 милиона

На благотворителен търг в САЩ анонимен човек е закупил картина на 12-годишно дете направена с пастели. Картината не е била нищо особено и търгът е целял да събере малко пари за ремонт на независимо училище. Щедрият дарител е наддал с 5 милиона до

2010-09-26 22:04:38
Рисунка на 12-годишно дете се продаде за 5 милиона
На благотворителен търг в САЩ анонимен човек е закупил картина на 12-годишно дете направена с пастели.

Картината не е била нищо особено и търгът е целял да събере малко пари за ремонт на независимо училище. Щедрият дарител е наддал с 5 милиона долара след като чул че някой иска рисунката за 1000 долара.

Половината пари отиват за твореца, 12-годишният Майк Бишъп. Другата половинаще се използва  за ремонтирането на училището. Заради размера на сумата, семейството на Майк е можело да вземе всичките пари, без 1500 долара, колкото е било очакваното дарение.

Въпреки това, майката на малчугана е решила да дари половината на училището, защото са били много добри възпитатели и винаги са помагали на децата. Друг дарител в търга е дал около 45 000 хиляди долара за малка скулптура на птица, направена от пластелин.

Общата събрана сума от благотворителния търг е около 3 милиона. Директорката и учителите се разплакали докато давали интервю, благодарейки на анонимния дарител и всички други, които помогнали с общо 500 хиляди долара.

"Това е невероятно. Никога не сме предполагали, че ще получим такава помощ" - успяла да каже директорката преди да се разплаче. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия