Защо затваряме очите си по време на целувка?

Питали ли сте се някога защо си затваряте очите, докато се целувате? Дали, за да се насладите на момента, или има и друга причина? Отговори на този въпрос има доста, но кой е верният? Учените са на мнение, че има две основни причини да си затварям

2010-09-21 23:47:36
Защо затваряме очите си по време на целувка?
Питали ли сте се някога защо си затваряте очите, докато се целувате? Дали, за да се насладите на момента, или има и друга причина? Отговори на този въпрос има доста, но кой е верният?

Учените са на мнение, че има две основни причини да си затваряме очите по време на целувка. Едната е - затваряме си очите, за да се предпазим от свръхнатрупване на чувства. Докато се целуваме, мозъкът ни изпитва емоционално пренатоварване, а когато затворим очи, човек намалява количеството на страстта на подсъзнателно ниво.

Другата причина е, че по време на целуване очите не могат да функционират правилно, защото нямат възможност да фокусират на толкова близко разстояние и за да бъдат предпазени, организмът инстинктивно ни кара да си ги затворим.

Друго обяснение е, че по време на целувките, човек се старае да покаже скромност и да не изпитва притеснение от партньора си, като в това време се концентрира и се наслаждава на момента. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия