Мумии на русалки в шинтоистки храмове в Япония

В някои шинтоистки храмове са запазен мумии на същества, които  от векове са известни сред местното население като “морски принцеси”. Според японските поверия, ако се изяде месото на такава “русалка”, човек ще стане

2010-09-21 16:36:21
Мумии на русалки в шинтоистки храмове в Япония
В някои шинтоистки храмове са запазен мумии на същества, които  от векове са известни сред местното население като “морски принцеси”. Според японските поверия, ако се изяде месото на такава “русалка”, човек ще стане почти  безсмъртен.

Чии мумифицирани  останки са скрити в планинските обители, остава загадка. Версиите са не една и две - от неизвестни на науката животни и  човешки мутанти до представители на отмрели цивилизации и посетители от паралелни светове...

В храма Карукаядо  се пази мумия на загадъчно създание, съдейки по наличието на млечни жлези - от женски пол, с размер 50 см. Тя има големи кучешки зъби, които се подават от широко отворената уста, двете ръце са вдигнати над главата. Долната част на тялото е покрита  с люспи, а на гърба има  признаци на плавници.

Друга мумифицирана “русалка”  се пази в храма Миуши. Тя е  с дължина около 30 см, а ръцете й са зафиксирани до бузите.  Пазителите на храма държат мумията в малък дървен сандък, скрит от очите на посетителите, но могат да ви позволят да я видите, ако много ги помолите.

На шинтоистката секта в град Фудзиноми, разположен в полите на планината Фудзи, принадлежи мумията на “русалка” с дължина цели 170 см. Смята се, че тя е на 1400 години. Това е най-голямата и най-старата  от известните мумифицирани русалки в Япония.  Има голяма глава и е практически без коса. Очите и устата са отворени, а опашката е дълга 20 см. Скелетът в долната част на тялото прилича на скелета на риба.

Достоверността   на тези находки  не се подлага на съмнение. За съществуването на тези създания  е известно отдавна. В края на 80-те години на 20-ти век било разрешено на директора на Националния институт по медицина Мисуо Ито да огледа няколко мумии в присъствието на монаси. Той официално потвърдил биологичния им произход.

Наскоро , възможност да бъде разгадана тайната на загадъчните мумии, получили швейцарски учени. Те били финансирани с 15 милиона долара за разшифроването на ДНК на поне една мумия.  Монасите обаче отложили сделката до 2012 година. Според тях,  тогава трябва да настъпи краят на света. Ако се размине, преговорите ще бъдат подновени... Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия