Пет години по-млада образована жена - гаранция за щастлива връзка?

Ако мъжът е по-голям от  половинката си пет и повече години и не се е развеждал преди , това е гаранция за дълъг и щастлив брак. Това е мнението на специалистите, които съветват мъжете , ако искат да  случат в брака,  просто да

2010-09-21 13:44:37
Пет години по-млада  образована жена - гаранция за щастлива връзка?
Ако мъжът е по-голям от  половинката си пет и повече години и не се е развеждал преди , това е гаранция за дълъг и щастлив брак.

Това е мнението на специалистите, които съветват мъжете , ако искат да  случат в брака,  просто да си вземат по-умна жена, с добро образование и най-малко пет години по-млада от тях.

Учените си направили труда да разработят една неромантична формула, за да предвидят доколко двама души си пасват. Тя е създадена въз основа на тяхната възраст, образование и предишни  връзки.

Анализирани били  беседи с над 1500 двойки, които били женени или имали сериозни връзки. Пет години по-късно , учените се свързали с 1000 от тях, за да разберат кои са все още заедно. По този начин  били определени  факторите, способстващи за мечтания брак и, както и тези, които унищожават връзката.

Установено било, че доброто образование увеличава шансовете за запазване на брака. Особено светло е бъдещето за тези двойки, при които жената е по-образована от мъжа. Ако мъжът е по-голям с пет или повече години, това също било гаранция за щастлив брак.  Учените открили,  също така, че ако жената е с пет или повече години по-голяма от съпруга си, има три пъти по-голяма вероятност да разтрогнат семействата си, в сравнение с бракове, в които и двамата партньори са на една възраст. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия