Наблюдавайте Северното сияние онлайн

Северното сияние вече ще може да бъде наблюдавано онлайн благодарение на създадения от Канадската космическа агенция сайт www.asc-csa.gc.ca . „Сиянието ще може да бъде наблюдавано в реално време от всеки, който изяви желание да се докосне

2010-09-21 12:13:25
Наблюдавайте Северното сияние онлайн
Северното сияние вече ще може да бъде наблюдавано онлайн благодарение на създадения от Канадската космическа агенция сайт www.asc-csa.gc.ca .

„Сиянието ще може да бъде наблюдавано в реално време от всеки, който изяви желание да се докосне до магическата сила на природата”, споделиха създателите на сайта, нескриващи вълнението си.

„Надяваме се, че небесният танц на светлината ще подтикне повече хора да се запознаят с тайните на небето и науката, базирани на взаимодействието между Земята и Слънцето”, допълни президентът на асоциацията Стив Маклийн.

Северното сияние е оптичен феномен, който може да бъде наблюдаван в небето над полярните райони на Земята. То се образува в следствие на взаимодействието на заредени частици от слънчевия вятър с магнитосферата на нашата планета. Явлението може да се оприличи на поразително красив танц на разноцветни светлини в небето.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия