Баскетболът е на второ място по популярност в света

На първо място е футболът рабира се. Много преди футболът да стане "Кралят", една игра, която е измислена от доктор Джеймс Найсмит през 1891 година, е грабнала света. Баскетболът е измислен от този канадец след като той не е можел да иг

2010-09-20 23:32:30
Баскетболът е на второ място по популярност в света
На първо място е футболът рабира се.

Много преди футболът да стане "Кралят", една игра, която е измислена от доктор Джеймс Найсмит през 1891 година, е грабнала света. Баскетболът е измислен от този канадец след като той не е можел да играе футбол.

Този спорт е втори по популярност с света в момента. Най-интересните спортове са свързани с топки: бейзбол, футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис и много други. Това е най-известната "играчка" в целия свят. Може да се каже, че няма дете, което да не обича един от тези спортове.

Баскетболът е станал известен първо из гетата и след това е набрал бързо скорост. През 1936 година е дебютирал в Олимпийските игри. В момента едни от най- интересните срещи се гледат от над 150 милиона души по целия свят.

Геният зад идеята за баскетбола, доктор Джеймс Найсмит, е роден на шести ноември 1861 година и е починал на 28 ноември 1939 година. Първата игра на баскетбол е играна на днешната дата, 20 септември, през 1891 година.

За феновете на баскетбола, честита 119 годишнина на любимият ви спорт. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия