Лондонски метачи заподозрени в заговор срещу папата

Шестима лондонски метачи бяха заподозрени в организирането на заговор за покушение на папа Бенедикт XVI по време на посещението му във Великобритания, съобщи британският вестник „Мирър”. Градските чистачи се събрали на по чай и съвс

2010-09-20 20:40:00
Лондонски метачи заподозрени в заговор срещу папата
Шестима лондонски метачи бяха заподозрени в организирането на заговор за покушение на папа Бенедикт XVI по време на посещението му във Великобритания, съобщи британският вестник „Мирър”.

Градските чистачи се събрали на по чай и съвсем шеговито започнали да обсъждат сигурността на главата на римокатолическата църква. Един от тях подметнал, че да застреляш папата не е никак лесно, тъй като папомобилът със сигурност е брониран. Друг пък предположил, че превозното средство все пак би могло да бъде пробито с бронебойни гранати.

Разговорите на метачите продължили в същия дух още няколко минути, придружени със солидно количество смях, а след това темата била сменена.

Техен колега от компанията, поддържащата чистотата в Лондон, обаче възприел думите на метачите насериозно и побързал да се обади в полицията. Той съобщил, че градските чистачи са получили достъп до маршрута на папата и подготвят покушение срещу него.

Информацията моментално била предадена на антитерористичните отряди в Лондон, които реагирали светкавично и задържали шестимата метачи.

След щателна проверка на досиетата им и многобройни разпити, в крайна сметка „заговорниците” били пуснати на свобода. Британските медии пък съобщиха, че срещу тях не са били повдигнати официални обвинения.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия