15 - годишен намерил куфарче с пари

15 - годишен норвежец намерил куфар с пари пред вратата си и викнал полиция. След като органите на реда дошли, се оказало, че името на детето е било написано на куфара и на него имало писмо. Детето помислило, че може да е бомба и затова повикало п

2010-09-20 19:14:16
15 - годишен намерил куфарче с пари
15 - годишен норвежец намерил куфар с пари пред вратата си и викнал полиция.

След като органите на реда дошли, се оказало, че името на детето е било написано на куфара и на него имало писмо. Детето помислило, че може да е бомба и затова повикало полицията.

След като специалисти разгледали парите, се установило, че няма нищо нередно с тях. Младежът сега е с 350 000 евро по-богат, а майката на момчето няма понятие откъде може да са дошли толкова много пари.

Бащата на тинейджъра е в командировка, работещ за военните сили на Норвегия. След дълъг разпит от полицията, и двамата нямат идея откъде могат да получат толкова голяма сума пари.

Ф.Х. (момчето намерило парите) казал за медиите: "Аз ще си купя нов велосипед и ще си платя тренировките за 10 години напред. След това ще ида и ще си купя всички игрови конзоли, както и много игри към тях. После с майка ми ще идем до дома за бедни хора и ще им купим много дрехи и ще направим ремонт на помещението, където ги настаняват".

Майката на късметлията е била в шок и се разплакала. Не успели да я успокоят цели 20 минути. Тя коментирала, че най-после ще може съпругът й да се върне и да не се налага да липсва постоянно, за да има пари семейството им.

Полицията е намерила отпечатъци на човека изпратил куфара, но отказали да споделят кой е. Според медиите е богат бизнесмен, който понякога правел такива странни добрини за хората от града му.

И в днешно време има добри хора, които сътворяват приказки за другите, има надежда за света.
Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия