Вирус е виновен за дебелеенето на децата

Вирус, който причинява дихателни инфекции е свързан с дебелеенето на деца. Това е изследване, което ще породи нови въпроси и ще даде нови отговори. Предишни изследвания по този случай проведени върху животни, са показали една и съща вирусна връзка

2010-09-20 18:55:10
Вирус е виновен за дебелеенето на децата
Вирус, който причинява дихателни инфекции е свързан с дебелеенето на деца. Това е изследване, което ще породи нови въпроси и ще даде нови отговори.

Предишни изследвания по този случай проведени върху животни, са показали една и съща вирусна връзка, която имат всички напълнени младежи. Много изледвания показват подобни резултати. Нищо още не е доказано напълно, но показаните теории са доста твърди и отразяват интересни резултати от тестовете.

Показани са пилета и мишки, инжектирани с този вирус, които са наддали голямо количество килограми след развитието му. Антителата са неспособни да се справят с проблемът, защото вирусът се развива като част от организма и става по-силен от тях.

Аденовирус 36 е името на виновника за рязкото пълнеене на децата без видима причина. Обаче как той инфектира тялото все още не е ясно. Това откритие ще помогне да се разбере как в тялото навлиза недоброжелателят и как ще се прекрати това. В момента се търсят и доброволци, които да бъдат тествани. Болка при тестовете няма, нито дискомфорт. Дава се често кръв, урина и други вещества от организма.

Засега са тествани само 124 деца и данните не са напълно достатъчни. Само се потвърждават теориите за вируса АД36 и изследванията ще продължат с пълна скорост, за да се намери лекарство за този вирус и безпричинното пълнеене да може да остане само спомен в миналото. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия