Национално литийно шествие на 24 септември

На  24 септември  ще е проведе национално литийно  шествие и молебен за здравето и благоденствието на българските деца. Инициативата,   под наслов ‘Образование за духа и доброто бъдеще на нашите деца’ , е ор

2010-09-20 15:09:03
Национално литийно шествие на 24 септември
На  24 септември  ще е проведе национално литийно  шествие и молебен за здравето и благоденствието на българските деца.

Инициативата,   под наслов ‘Образование за духа и доброто бъдеще на нашите деца’ , е организирана от Светия синод, който поема и разходите по провеждането. На същия ден пред  катедралния храм “Св. Александър Невски’  ще се състои и концерт.

Миряни от цялата страна ще се съберат  с искането да бъде въведено  задължително обучение по религия и православие в училищата.  Очаква се да пристигнат и 150 автобуса от цялата страна.

В шествието ще се включат членовете на Светия синод, родители, деца и  училищни  преподаватели.  Ще вземат участие и областни управители, депутати, кметове и общественици от цялата страна.

Шествието ще бъде последвано от молебен, след който ще има концерт. В края на концерта ще бъде прочетена петиция за религиозно образование, която ще бъде внесена от две делегации в Парламента и Министерския съвет. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия