Премиерът открива учебната година в български училища в САЩ

Днес премиерът Бойко Борисов  ударя първия  училищен звънец в Ню Йорк, при откриването на  учебната година на българските  училища “Гергана” и “Христо Ботев” в града. Там учат 126 български деца.  &

2010-09-20 01:13:03
Премиерът открива учебната година в български училища в САЩ
Днес премиерът Бойко Борисов  ударя първия  училищен звънец в Ню Йорк, при откриването на  учебната година на българските  училища “Гергана” и “Христо Ботев” в града. Там учат 126 български деца.   

Българският  премиер е на  официално посещение в САЩ във връзка с ежегодната асамблея на ООН.

Бойко Борисов ще изнесе лекция  за икономическото развитие  пред 160  лидери на държави от целия свят. Предвидена е и среща с американския президент Барак Обама.

Преди това обаче, Борисов ще  има среща  с  българите  в Ню Йорк, която ще се  проведе в културното средище “Скандинавия хаус”.

Премиерът ще се срещне  и с лидерите  на балканските държави. Очакват се срещи  и с бразилския президент  и китайския министър-председател, на които ще бъдат обсъждани бъдещи инвестиции у нас.

Бойко Борисов е настоял да бъде настанен в скромен хотел в Ню Йорк.  С него пътува и външният министър Николай Младенов, който ще посети българската общност в Чикаго, Торонто и Лос Анджелис.  

.  
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия