Наса тества ново поколение роботи за космически мисии

Астронавт от Наса, Марк Джемхард, е тестерът на новия "Всъдеход". Устройството може да бъде управлявано от голямо разстояние с малки закъснения, които ще бъдат отстранени чрез поставянето на сателити на определени места в космоса. Вс

2010-09-19 00:03:51
Наса тества ново поколение роботи за космически мисии
Астронавт от Наса, Марк Джемхард, е тестерът на новия "Всъдеход".

Устройството може да бъде управлявано от голямо разстояние с малки закъснения, които ще бъдат отстранени чрез поставянето на сателити на определени места в космоса.

Всъдеходът ще се ползва за изследване на нови Планети. Програмата, по която е разработен проектът, е The Desert RATS (Research and Technology Studies). Тя цели да създаде лесни за управление роботизирани превозни средства за разучаване на желаните места.

Това е първото от три превозни средства като целта е до 30 години да не е задължително космонавтите да рискуват живота си с опасни полети, а да се ползват само тези роботи.

Другите две са совалка и подобно на мотоциклет устройство за бързо придвижване по неравен терен. Проектът се развива доста бързо и след няколко дни ще има кратка демонстрация на робота. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия