Как се обличат в различните държави?

Какви  са тенденциите на световната мода и как се обличат в различните държави? Италия Италианците са известни  с изискания си вкус. Всеки, който се интересува от мода е чувал за Версаче, Долче и Габана, Валентино и Армани.  Ит

2010-09-18 00:06:24
Как се обличат в различните държави?
Какви  са тенденциите на световната мода и как се обличат в различните държави?

Италия

Италианците са известни  с изискания си вкус. Всеки, който се интересува от мода е чувал за Версаче, Долче и Габана, Валентино и Армани.  Италианците винаги избират коригирани пропорции.  Днес в дрехите им преобладава много синьо.

Италианците избират ярките и свежи цветове, а цветовата палитра е сложна.  Защото всичко може да изглежда добре, ако нюансите са подбрани прецизно.  Италианките изглеждат елегантно, защото се обличат с вкус. Обикновено, за всекидневно облекло, те предпочитат панталоните, костюмите с панталони или дълги поли. Дамите  показват изключителна слабост към бижутата.


Япония

Жителите на Страната на изгряващото слънце винаги изглеждат оригинално. Креативността е най-важното в техния образ. Те са стилни и ярки и се стремят към новото. Японците обичат многопластовите дрехи. Заедно с дънките, те спокойно  обличат туника и върху нея къса жилетка. Показват и особена любов към шаловете и декоративните големи чанти.


Франция


Дрехите на французите по традиция са елегантни и красиви. През деня те са облечени семпло, най-вече с дънки, риза и пуловер.  Благодарение на правилното съчетание на цветовете  и тъканите обаче,  французите изглеждат елегантни и нестандартни. Французите са много  прецизни в избора на обувки.

Разбира се, има и т. нар. ‘местна мода’, която доста се отличава от тази в Париж.

Англия

Англичаните пък ценят индивидуалността. Всеки се облича, както му харесва и често пъти не така, както съветват модните дизайнери. Спортният стил отлично се съчетава с официалния, а скъпите вещи с евтините.

Съвременните и ретро образи се преплитат.  На работа обаче, англичаните се придържат към деловия стил. По принцип, като цяло, те умеят да се облекат както трябва, но през  деня във всяка тяхна дреха се налага свободният стил. .  
 





Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия