Петте най-популярни екстремни спорта

Човекът има нужда от адреналин и тази нужда му е дала доста креативност. Има над 70 вида екстремни спорта. Всичките те изискват добра физическа форма и сила. Едни от най- популярните спортове са свързани с летене или мечтата на човек да се движи н

2010-09-15 13:01:18
Петте най-популярни екстремни спорта
Човекът има нужда от адреналин и тази нужда му е дала доста креативност. Има над 70 вида екстремни спорта. Всичките те изискват добра физическа форма и сила.

Едни от най- популярните спортове са свързани с летене или мечтата на човек да се движи над водата.

Номер 5 - Бънджи скокове. Над 450 милиона души скачат с бънджи всяка година. Дори има състезания за скокове и акробатични представления.

Номер 4 - Скачане с парашут. Броят тук е доста по - малък от 450 милиона и е една 100 милиона по целия свят, но над 300 милиона души ходят на състезанич по СкайДайвинг и Екстрийм Парашутинг. Затова популярността му е повече от Бънджито. Най- Лудият скок е бил в Дубай от върха на сградата Бурж Дубай.

Номер 3 - Уиндсърфинг.  Той е всъщност комбинация от два спорта, плаване и сърфиране. Популярността му се разширява всеки ден и стотици милиони хора практикуват и се наслаждават на този приятен морски спорт.

Номер 2 - ПейнтБол и Айрсофт - тези два спорта се конкурират силно, но и двата са горе долу еднакви. Разликата е, че единият ползва боя за проектил, а другият малки пластмасови топчета от 6 до 8 мм големина. Тези спортове симулират военни действия и са много забавни. В цял свят има над 1 милярд души, които ходят да играят тези два спорта и други, които гледат предавания и уеб страници, посветени на ПейнтБол и Айрсофт. Аз лично съм един от тези фанатици.

Номер 1 - Сърфиране. Огромен процент от хората, ходещи на плаж, носят и сърф. Това е най-популярният екстремен спорт. Сърфингът позволява на сърфиста да покорява вълни по невероятни начини и адреналинът е толкова висок, че започва да горчи в устата. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия