Легализиране на канабиса в Англия?

Експерти казали, че легализирането на канабиса би било добре за всички. Разбира се, това би било само със строг контрол и с предписание от лекар или в определени заведения като в Холандия. Професор Роджър Перви е изнесъл реч на тази тема. Той е п

2010-09-14 22:39:21
Легализиране на канабиса в Англия?
Експерти казали, че легализирането на канабиса би било добре за всички. Разбира се, това би било само със строг контрол и с предписание от лекар или в определени заведения като в Холандия.

Професор Роджър Перви е изнесъл реч на тази тема. Той е подчертал, че марихуаната в определени количества може да помогне на организма. Стига да не се прекалява и да се следи стриктно, това може да бъде същото като с цигарите и алкохола.

Легализирането е доста скандално предложение за традиционалистите англичани. Тази реч вдигнала малко пушек из медиите и други специалнисти, но няма лекар, който да отрече, че в определени количества канабисът може да помага при проблеми с корема, главоболия, оросяване на мускулите и други. Важно ще бъде добър специалист да предпише рецептата. Относно заведенията, Професорът казал, че може да бъде като в аптеките. Да има назначен специалист и той да приема рецепти и да въвежда в система кой колко и кога е ползвал. Тази система ще има главно ядро на информация и няма да може да се излъже.

"Дали англичаните биха приели такова нещо?! Не мога да дам отговор на този въпрос. Мога само да кажа, че така ще се успокоят много неща. Дори сега много хора знаят, че канабисът може да лекува в малки количества и го ползват по този начин. Тук не визирам наркоманите, които се друсат с растението, а тези, които имат реална нужда от него. В САЩ това вече се приема в няколко щата и системата работи добре" - казал специалистът по време на речта си.



Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия