Милион и половина британци – пълни лентяи

Почти милион и половина са британците, които могат да се нарекат пълни лентяи. Това сочат официалните данни, предоставени от специализираните агенции на страната. Оказва се, че 800 000 души на възраст между 25 и 64 години не са работили нищо

2010-09-14 18:01:45
Милион и половина британци – пълни лентяи
Почти милион и половина са британците, които могат да се нарекат пълни лентяи. Това сочат официалните данни, предоставени от специализираните агенции на страната.

Оказва се, че 800 000 души на възраст между 25 и 64 години не са работили нищо през целия си живот. Още 700 000 пък са британците под 25-годишна възраст (повечето вероятно в момента са ученици или студенти), които също засега не са работили на нито едно място през живота си.

От правителството на Великобритания определиха резултатите като тревожни и заявиха, че сегашното поколение е безсрамно и твърде зависимо от държавата.

Те обаче едва ли биха се притеснявали толкова, ако знаеха резултатите от доклада на Световната банка за България, изнесен по-рано тази година. Според него, у нас близо ¼ от младежите са пълни лентяи - не работят, не учат и не усвояват никакъв занаят.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия