Големите тежки дини - вече минало

Всички знаем колко е неприятно да мъкнем огромна диня в найлоновото пликче и да ни прерязва кожата. Е, това няма да е проблем следващата пролет. Учени са модифицирали видът диня, който расте у нас в 50 пъти по малки размери. Най - голямата от мод

2010-09-13 21:27:13
Големите тежки дини - вече минало
Всички знаем колко е неприятно да мъкнем огромна диня в найлоновото пликче и да ни прерязва кожата.

Е, това няма да е проблем следващата пролет. Учени са модифицирали видът диня, който расте у нас в 50 пъти по малки размери. Най - голямата от модифицираните нови микро дини е 1 килограм, а най-малката - едва 10 грама.

Това е 100% натурално. Няма намеса на химикали и вредни вещества. Дините са също толкова вкусни и със същите минерали и витамини, разликата е само в размера. Този вид диня се казва Пепикюно и е открита като дефект на вида преди доста време, но не са сметнали за нужно да го има на пазара. Сега учени са разработили начин тези дини да си стоят малки, но да зреят нормално. Всичко това по напълно естествен начин. Повтарям, че няма намеса на вредни или съмнителни техники или химимкали.

Този вид расте като храст по земята и, за да не се развалят малките динки, стеблата на растението се окачат на дървени пръти и така те растат като лианът. Дините вече се продават в Англия и 250 грама от тях са около 20 лева. Цената е висока, защото се отглеждат доста внимателно и трудно. Следващият сезон ще ги видим и в България.

Фирмата спомогнала за разработването на тези мини дини, са Копърт Крес. Маркетинг мениджърът Анеки Кюпън казал, че цената ще падне като стабилизират отглеждането и продуцкията на този сладък плод. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия