Летяща Кола

От началото на човечеството, той е искал да полети из облаците. Разбира се, креативността на човека е постигнала това и днес приемаме самолетите за ежедневие. Благодарение на технологии, разработени в последните 150 години, човек е създал първата кол

2010-09-13 20:59:26
Летяща Кола
От началото на човечеството, той е искал да полети из облаците. Разбира се, креативността на човека е постигнала това и днес приемаме самолетите за ежедневие. Благодарение на технологии, разработени в последните 150 години, човек е създал първата кола, 1886 година. 

Първият самолет е направен около 1900 година. Днес 110 години по- късно мечтата на човек е също за самолет, но смесен с автомобил, тоест летяща кола. Тази мечта съществува буквално от създаването на идеята за автомобила. Лично летящо превозно средство - това звучи много приятно.

Преди няколко дни компания в Масачузетс обяви, че са направили невъзможното. Автомобило-молета, както са го нарекли, може да лети и да се движи като кола. Крилата на возилото могат да се свиват и така не пречат да се ползва на пътя. За около 30 секунди могат да бъдат разгънати и да полети с максимална скорост от 185 километра, обаче има нужда от 500 метра, за да набере скорост за излитане.

"Това е едва нашият пръв прототип. Има много работа още, но тестът на идеята работи перфектно. След около 2 до най-много 5 години ще имаме готов прототип, който да почне да се прави серийно с различни модели и екстри" - казва един от началниците на Институва по нови технологии в Масачузетс.

Цената в момента на автомобило-молета е доста висока, около 200 000, но ще падне след като всичко е тествано и готово за продажба. Тогава ще има спонсори и фирми, които ще искат технологията и така цената ще спадне драстично. Създателите на чудото се целят в цена не по- голяма от 70-100 хиляди долара.

Полковник Фил Мътър от Военно Въздушните Сили тествал технологията и бил изумен. В превозното средство имало много удобни седалки, 3 на брой. Също така имало радио и всичко друго, което се среща и  в нормален автомобил. На волата има бутон, който активира режим "Орел". Този бутон е за пускане на режим летене. Вече се разработват и законните изисквания за бъдещите шофьори/пилоти и какви и колко часове зад волана трябва да прекарат, за да вземат книжка. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия