Епизод от историята на Човечеството ли е 'Аватар'?

Когато гледаме филма “Аватар’, можем да надникнем в миналото на нашата планета и да видим какво е имало на нея преди около 25 милиона години.  С тази разлика,  че земляните от  Аватар са долетели на Земята  космичес

2010-09-13 16:51:06
Епизод от историята на  Човечеството ли е 'Аватар'?
Когато гледаме филма “Аватар’, можем да надникнем в миналото на нашата планета и да видим какво е имало на нея преди около 25 милиона години.  С тази разлика,  че земляните от  Аватар са долетели на Земята  космически завоеватели   дайти /светлокожи/ и данави-калахеи /чернокожи/, а коренните обитатели на Пандора - полухора-полукотки, са  многоръките  и многоглави исполини ракшаси и ходещите изправени змеехора - виевичи, наги и др.

Подобно  общество, органично свързано с природата и животинския свят, изкусно използващо взаимовръзките и предметите, е изобразено на камъните на Ика отпреди 17 милиона години.

Според преданията на индианците хопи, космическите пришълци са развратили това общество, принадлежащо към класата на разумните насекоми и ‘хората’ започнали да използват присъщите им екстрасензорни способности не за благото на обществото, а за неговото разрушаване.

Пришълците донесли със себе си любовта към златото, страстта към обогатяване и постепенно личните интереси започнали да превишават първобитния стремеж към хармония.

Често на творческите личности - художници, музиканти, писатели, им се дава  откровение свише  - във формата на  различни видения, сънища и творчески вдъхновения.   Тези откровения често служат за основа на техните произведения, а ако това са били пророчески видения, излиза, че творците създават картина на нашето човешко минало... Трябва само да успеем да уловим техния смисъл... Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия