Феноменално спасяване

Тинейджър едва на 15 години спаси 7 деца от зверски пожар в детска градина в Чикаго, САЩ. Феноменалната случка е станала вчера към 16:45ч. Джейсън Брендър минавал по улица "Либърти Трод" и изведнъж видял черен дим, излизащ от малка детск

2010-09-13 16:29:05
Феноменално спасяване
Тинейджър едва на 15 години спаси 7 деца от зверски пожар в детска градина в Чикаго, САЩ.

Феноменалната случка е станала вчера към 16:45ч. Джейсън Брендър минавал по улица "Либърти Трод" и изведнъж видял черен дим, излизащ от малка детска градина. Той звъннал на пожарната и бързо влязъл вътре.

Младежът успял да спаси 7 малки деца и след като пожарната кола дошла, за около 3 минути успели да потушат огъня. Пострадало е само едно дете с много леки изгаряния без трайни наранявания. Героят бил интервюиран в болницата след като бил откаран за преглед, защото се надишал тежко с дим.

Джей Би (така го наричат приятели му) казал : "Не можеше да чакам да дойде пожарната. Огънят бе твърде силен и чух викове. Баща ми е пожарникар и знам как се процедира в такава ситуация, просто не можех да съм безучастен".

Имало е 3 детегледачки в градината, но докато децата спели, те редовно ходели да обядват и почиват през това време. По правила трябва да има поне 1 човек в сградата да наблюдава малчуганите докато спят. Гледачките ще бъдат съдени за случката, защото не са спазили това и са изложили на опасност живота на децата.

Младежът ще бъде награден с медал за смелостта си и спасяването на 7 живота. Също така ще получи голяма парична премия и снимка на стената на "Героите на Града". Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия