Ползата от млечните продукти

Ако менюто ви се  състои от мляко и  млечни продукти, това ще  помогне за изгарянето на повече калории и ще  намали  риска от наднормено тегло. Млечните продукти водят до по-бързото и ефективно изгаряне на мазнините -

2010-09-10 10:51:40
Ползата от млечните продукти
Ако менюто ви се  състои от мляко и  млечни продукти, това ще  помогне за изгарянето на повече калории и ще  намали  риска от наднормено тегло.

Млечните продукти водят до по-бързото и ефективно изгаряне на мазнините - ето защо с тях може да се приемат и висококалорични продукти без опасност от натрупване на излишни килограми. Така поне смятат учени от университета на щата Тенеси.

Учените са изследвали мъже и жени, които са спазвали диети с ниско и високо съдържание на млечни продукти. Резултатите показват, че хората, които приемат повече млечни продукти, могат да употребяват и повече калории, без да натрупват мазнини.

Предишни изследвания също показват, че диетата с високо съдържание на калций помага за намаляване на теглото и предпазва  от натрупването на мазнини.

Освен това, мъжете и жените, които употребяват много млечни продукти, имат по-ниско ниво на калцитрол /активна форма на витамин D/.  Той блокира разпада и окисляването на мазнините от клетките. Колкото по-ниско е количеството  в кръвта  на  калцитрола, толкова по-активно протичат процесите на разграждане на мазнините, според американските изследователи.  
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия