Кои са професиите на бъдещето?

След години, животът и светът около нас, ще бъдат доста по-различни. Но ние надали ще сме живи, за да видим колко много са се променили. Актуалните професии ще са различни от тези, които се търсят в момента. Вижте най-търсените професии на бъдещето с

2010-09-10 02:41:10
Кои са професиите на бъдещето?
След години, животът и светът около нас, ще бъдат доста по-различни. Но ние надали ще сме живи, за да видим колко много са се променили. Актуалните професии ще са различни от тези, които се търсят в момента. Вижте най-търсените професии на бъдещето според списание Popular Science.

Наблюдател на света - той ще трябва да управлява мултиспектрални сателити и да следи за заровени древни градове. Друго негово задължение е да следи как времето, хората и Земята разпространяват бедствията и болестите.

Ембрионален лекар - той ще лекува ембриони за отстраняване на анормални характеристиките. Също така ще регулира дейността на плода в утробата и ще отглежда стволови клетки.

Хакер на мислите - хората, които работят тази професия, ще създават технология за четене на мисли и ще сканират мозъка на всеки, както и неговите спомени, мечти и сънища.

Специалист взаимодействие човек–робот - ще помага на хората и роботите да си служат едни на други, да работят заедно, да се разбират и да намерят начин да съществуват заедно.

Инженер по миграцията на животни - неговата задача ще бъде да създава нови обитатели от застрашени от изчезване видове.

Предсказател по всякакви въпроси - ще подготвя статистически анализ от нарастваща база данни онлайн.

Космически пилот - ще бъде пилот в Космоса, ще управлява космически совалки и ще превозва хората между звездите.

Галактически архитект - ще проектира сгради и превозни средства, които ще бъдат в помощ на хората, за да могат да преживеят сблъсъци на Земята с други планети или астероиди.

Дизайнер на органи - това ще бъде биоинженер на части от човешкото тяло, предимно на хора над 60-годишна възраст. Професията ще бъде много актуална, след като хората се сблъскат с проблема от недостиг на донори за човешки органи.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия