Откажете се от месото в полза на климатичните промени

Има доста хора, които не консумират месо - някои го правят заради лични убеждения, а други, защото имат здравословни проблеми и е по-добре за тях да не ядат месо и месни продукти. И в двата случая хората постъпват правилно. Преди известно време в

2010-09-08 13:07:26
Откажете се от месото в полза на климатичните промени
Има доста хора, които не консумират месо - някои го правят заради лични убеждения, а други, защото имат здравословни проблеми и е по-добре за тях да не ядат месо и месни продукти. И в двата случая хората постъпват правилно.

Преди известно време в Германия имаше дискусия относно нуждата от вегетарианство. Тя стана факт след излизането на книгата на американския автор Джонатан Сафран Фоър "Яденето на животни". В книгата се описва индустриализираното животновъдство и как се колят животните, за да има месо за хората. 99% от месото и месните продукти на пазара са произведени в индустриализирани комплекси, където методите са неморални.

Оказва се, че яденето на месо е по-вредно от карането на кола, защото индустриалните методи на животновъдство създават между 18 и 51% от парниковите газове в атмосферата.

Хората, които консумират редовно или ежедневно месо показват на останалите, че имат добро благосъстояние, докато на тези, които са изключили месото от менюто си, се гледа странно, все едно са част от някаква секта. В последно време обаче сякаш е модерно да си вегетарианец. Повечето холивудски звезди не консумират месо и млечни продукти, залагат на плодовете и зеленчуците.

2/3 от вегетарианците са високообразовани жени, които живеят в големите градове и водят нормален начин на живот. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия