Устройство против изнасилване

Революционно устройство вече ще може да предпазва жените от изнасилване. То не само не позволява на насилника на извърши акта, но и е в състояние да го разпознае и разобличи. Изобретението е на южноафриканката Сонет Елерс. Устройството носи&n

2010-09-06 15:53:00
Устройство против изнасилване
Революционно устройство вече ще може да предпазва жените от изнасилване. То не само не позволява на насилника на извърши акта, но и е в състояние да го разпознае и разобличи.

Изобретението е на южноафриканката Сонет Елерс. Устройството носи  името ‘Rapex”. То се поставя във вагината и  в случай на посегателство се закача плътно за пениса на мъжа.

Устройството може да се отстрани единствено чрез хирургическа намеса, което пък  не оставя много   възможности пред насилника. Може да се премахне само, ако се отиде на лекар, което автоматично означава разобличаване в престъпление.

Не е изненадващо, че това изобретение е дело на южноафриканка. В Южна Африка годишно се регистрират 52 000 изнасилвания, а близо 40 процента от  жертвите са на възраст под 18 години.

Елерс обяснява, че изобретението й има първо за цел да предпази жените и  на второ място  залавянето на насилниците.

Официалната статистика на Националния институт по предотвратяване на престъпността и рехабилитацията сочи,  че едва едно на всеки 20 изнасилвания се регистрира като престъпление. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия