Кати Пери получи предложение, на което малко хора биха устояли. 340,000 долара на седмица за да бъде член на журито на американската версия на предаването The X Factor.
Кати грабнала един от организаторите- Саймън Коуел с непринуденото си поведение. Идеята на Коуел задължително включвала успяла американска звезда и поне един британец, вдъхващ респект.

Въпреки че жъне успех след успех Кати добре осъзнава колко щедри са продуцентите, а също така и това, че надали втори път ще получи подобна възможност- да бъде сред журито на предаване с толкова висок рейтинг и едновременно с това да получи такова добро заплащане.

Саймън държал на това всичко да бъде добре изпипано затова и не желаел да възложи толкова отговорна задача на случайни хора.Когато обаче се срещнал с Кати в Дъблин разбрал, че тя е точният човек. В списъка са фигурирали още имената на Марая Кери, Дженифър Лопес, Марк Антъни, Ник Кенън и други. Кати обаче се оказала с една идея по-харизматична и непринудена от останалите кандидати, така че нищо чудно, че е надвила конкуренцията и то без особени усилия.
Автор: Tsveti