От тази учебна година - нов тип тестове

От тази учебна година, тестовете в училище ще бъдат съобразени със световните стандарти. Това ще рече, че въпросите ще  бъдат задавани така, че да могат да  се преценяват истинските знания на учениците.  Децата няма вече да могат д

2010-08-30 14:07:49
От тази учебна година - нов тип тестове
От тази учебна година, тестовете в училище ще бъдат съобразени със световните стандарти. Това ще рече, че въпросите ще  бъдат задавани така, че да могат да  се преценяват истинските знания на учениците.  Децата няма вече да могат да си играят  “на тото” с тестовете и,  ако имат късмет,  да оградят верния отговор.   

Заграждането на верни отговори няма да бъде решаващо за оценката на учениците, а и този тип тест ще бъде малка част  от изпита. Повече внимание ще бъде отделяно  на въпроси,  на  които   учениците  трябва да отговарят  със свои думи, които да бъдат формулирани в няколко изречения.

В изпитите по точните науки пък ще има изискване да се опише начинът, по който се е стигнало до решение на задачата, а не просто да се маркира отговора.

За да се случи всичко това, от септември 800 преподаватели по български език и математика ще преминат на специално обучение, където ще им бъдат предоставени тестови модели, по които те да се ориентират какви въпроси да задават в клас. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия