Още от библейски времена е съществувал развратът

През 70-те години на 20-ти век, английският археолог Ланг правил  разкопки в района на Мъртво море, по-конкретно  в землището  на съвременния град Ел Мазра. Там били открити останки от древен град и гробище с голямо  количеств

2010-08-28 00:17:16
Още от библейски времена е съществувал развратът
През 70-те години на 20-ти век, английският археолог Ланг правил  разкопки в района на Мъртво море, по-конкретно  в землището  на съвременния град Ел Мазра. Там били открити останки от древен град и гробище с голямо  количество погребения.

По-късно били разкопани още два града и още две гробища, като по експертни оценки става въпрос за  1,5 милиона мъртъвци.

Най-вероятно става въпрос за трите  древни градове , споменавани в  Библията  - Адва, Севоим и Сигор. Те са били построени около 3200 години пр. Хр. и тогава , както твърди Библията, районът около Мъртво море е приличал на райска градина, а не на сегашната пустиня.

Силната хранителна база е  могла да изхранва огромно население и е довела до относително благоденствие,  а там, където е концентрирано богатство, неминуемо се появява  разкош, разгул, пороци и разпуснатост.

Повече от година след обработката и анализа на сателитните снимки, правителството на Израел и Британското археологическо общество организирали подводна археологическа експедиция  в Мъртво море. Под  свръхсолените му води действително били открити каменни  руини, покрити с наноси - дълъг полуразрушен зид от дялан варовик, най-вероятно част от крепостната стена. После разкопали нещо, напомнящо на древен храм, в който намерили идол с рога и опашка - същински пръвообраз на дявола.

Кой знае пък, може би гневът на Бога  е бил основателен, щом жителите на този град толкова  са почитали Сатаната , че да му строят храмове. Под водата е открит и разрушен  обект, по стените на който имало барелефи с еротично съдържание. Тъй като останките от сградата не се вмествали в представите за семейно жилище, археолозите са на мнение, че това вероятно е най-старият  публичен дом в света....  

Всъщност учените смятат, че истинската причина за гибелта на Содом и Гомор е било изригването на вулкан, съпроводено с потъването и издигането на части от земната кора
в района  на разлома при Мъртво море, което в онези времена било значително разтеглено на юг, а сега покрива развалините на двата града.  Има и други  хипотези, но те са повече в сферата на фантастиката.

В случая обаче е важно, че се потвърждават  официално част от  фактите , записани в Библията. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия