Можете да бъдете елеганти, макар и да не сте с толкова идеални форми

Много дами не могат да се похвалят с идеални мерки, но това не означава, че не могат дa изглеждат елегантно. Достатъчно е да  са наясно  къде са слабите им места  и да си подберат подходящи дрехи, които да ги прикриват. Ако фи

2010-08-26 15:54:15
Можете да бъдете елеганти, макар и да не сте с  толкова идеални  форми
Много дами не могат да се похвалят с идеални мерки, но това не означава, че не могат дa изглеждат елегантно. Достатъчно е да  са наясно  къде са слабите им места  и да си подберат подходящи дрехи, които да ги прикриват.

Ако фигурата ви напомня силуета на круша, добре е да носите дрехи, които скриват контраста между бедрата и горната половина на тялото. Така ще постигнете визуален баланс в пропорциите.

Връхните дрехи като  жилетки и сака е добре да са с ниска талия, а краят на дрехата да стига до нивото на тазобедрената става -  така ширината на бедрата се прикрива. Ориентирайте се и към разкроени поли и панталони. Те правят бедрата по-стройни, като зрително ги удължават и стесняват. Подплънки на раменете пък ще направят горната част на тялото ви да изглежда по-балансирана.

Блузите с хоризонтални деколтета зрително разширяват раменете. Най-удачни са т.нар. “лодка’ или квадратното, които създават илюзията за по-силни рамене. Избягвайте панталоните, които обгръщат плътно прасците и коленете ви - те правят бедрата ви да изглеждат още по-широки.

Също никога не обличайте блузи и рокли с големи рисунки и апликации в долната част. Откажете се от дългите, прави горни дрехи, а също и от дрехите със свободна талия или впити  в бедрата - с тях ще изглеждате дебела.

Помнете, че горните дрехи трябва да са вталени, а дължината им да не е наравно с талията, а да стига до най-широката точка на ханша.

Дамите с голям бюст и широки бедра трябва да подбират блузи и горни дрехи, които  свободно обгръщат тялото, без обаче да му придават допълнителен обем. Пуловерите е добре да бъдат от стегнати прежди. А саката и блузите с големи джобове въобще не трябва да присъстват в гардероба им.  Сакото или палtото е добре да бъде леко вталено, за да подчертае талията и женствената фигура.

Важен детайл е дължината на ръкава. При дами с масивни ръце, дължината на ръкава не трябва да скрива китката. пълнотата се прикрива с разкроени ръкави.

При такива форми  добър избор са блузите с остро деколте. Те удължават зрително фигурата. Не носете блузи без ръкави. Тялото ви ще изглежда доста по-обемно, отколкото е в действителност. Мъхестите тъкани също добавят зрително обем към тялото.
Не слагайте широки и големи  гривни на ръцете си.

Тениските трябва свободно да следват извивките на тялото, а не да висят като торба. Същевременно обаче, не се изкушавайте и от твърде тесните блузи. Те ще подчертаят големината на бюста ви, който ще се превърне  в център на внимание.  

Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия