Знаете ли кои са четирите Краля (попа) в картите?

Всички обичаме да играем карти. Може би не 100% могат да играят, но все пак всички харесваме игрите с карти. Обаче замисляли ли сте се кои са четиримата крале? Първият Крал на Пиките е Давид, който е живял от 1040 до 970г. преди Новата Ера.

2010-08-25 22:23:59
Знаете ли кои са четирите Краля (попа) в картите?
Всички обичаме да играем карти.

Може би не 100% могат да играят, но все пак всички харесваме игрите с карти. Обаче замисляли ли сте се кои са четиримата крале?

Първият Крал на Пиките е Давид, който е живял от 1040 до 970г. преди Новата Ера.

Вторият Крал е на Спатиите и се казва Александър Велики, който е живял от от 356 до 323г. преди Новата Ера. Той е бил крал на великата Македонска империя.

Третият Крал е на Купите и се казва Карл Велики, който е на Франките от 768 до 812 година. Той разширява  владенията на племената в Западна и Централна Европа.

Четвъртият Крал е на Карите и се казва Цезар Август (Октавиан Август). Роден е с името Гай Окравий Турин и е осиновен от своя пра-вуйчо Юлий Цезар. Поради тази причина е наречен по-късно Гай Юлий Цезар Октавиан. Упрявлявал е Римската империя 41 години -от 27 години преди Христа до 14 години след Христа. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия