"Хийт ме спаси от наркотиците и от смъртта, още не мога да повярвам, че него го сполетя същото"- казва Бен Козинс снощи на първото си интервю след като отказваше да говори за най-добрия си приятел дълго време.

Той сподели още : "Не съм давал интервю повече от 2 години и просто не мислех, че е нужно да давам мнението си за постъпката на един от моите най- близки приятели. Няма нито ден, в който да съм пропуснал да благодаря на Хийт за помощта му. Искаше ми се да съм там до него и да му помогна."

Бен отказваше интервюта, защото щяха да го разпитват неща, за които хората не биха го разбрали. Той обясни, че има едно специално усещане като си на сцена или през камерата и, когато си зад кулисите това чувство изчезва и искаш отново да го имаш. То е същото като наркотик и проблемът е, че понякога хората заместват това прекрасно чувсто с дрогата.

Хийт е роден на 4 Април 1979 година в град Перт в западна Австралия. Той почина на 22 Януари 2008 година в Манхатън, Ню Йорк от свръх доза. От този момент светът на киното загуби един страхотен актьор.
Автор: Александър Ненов