2012 или 2014... изберете сами!

Николас Боул, професор от Кеймбридж, е написал книгата “2014. Как да преживеем следващата световна криза”.  В нея той твърди, че в близките години населението на Земята ще се сблъска с невиждана по мащаби криза, сравнима само с б

2010-08-25 11:24:38
2012 или  2014... изберете сами!
Николас Боул, професор от Кеймбридж, е написал книгата “2014. Как да преживеем следващата световна криза”.  В нея той твърди, че в близките години населението на Земята ще се сблъска с невиждана по мащаби криза, сравнима само с библейския Ден на Страшния съд.

Ученият анализира цикличността на световната история и привежда примери от миналото. На основата  на построени закономерности,  той посочва датата на предполагаемото настъпване на ‘края на света’  - според учения, 2014 година ще бъде фатална за цялото население на Земята.

Боул пренебрегва мистичните календари на маите и прочутите хипотези и, опирайки се само на исторически факти, той доказва неизбежността на бъдещия апокалипсис.

Според професора, началото на всеки век  в историята на човечеството е било отбелязвано  от съдбоносни за цялата планета катаклизми.  През 1618 година е началото на Тридесетгодишната война, която е провокирала десетилетия религиозни  конфликти в Европа.

През 1815 година се е състояло сражението на Наполеон, което  пък подарило на Европа относително спокоен век. Началото на Първата световна война  през 1914 година обаче определило трагичността на целия 20-ти век.

Описвайки  детайлно наблюденията си, Боул прави извода, че 2014 година ще стане определяща в историята на човечеството - хората или ще успеят да стигнат до общо разрешаване на назряващите проблеми, или населението на Земята ще потъне в невиждан  по мащабите  си  конфликт, от който може би няма да ни е съдено да излезем.

Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия