Нашествие на японски роботи на Луната?

В Япония  е разработена стратегия за изследване на Луната, която предвижда през 2020 година на нея да кацнат работи. Според плана, по това време на южния полюс на Луната трябва да бъде построена необитаема станция, която ще работи  в ав

2010-08-24 17:00:39
Нашествие на японски роботи на Луната?
В Япония  е разработена стратегия за изследване на Луната, която предвижда през 2020 година на нея да кацнат работи. Според плана, по това време на южния полюс на Луната трябва да бъде построена необитаема станция, която ще работи  в автоматичен режим и ще снабдява с електричество събраното  там оборудване и управляваните на Луната роботи.

Според предвижданията на учените, строителството на първата база на Япония на Луната ще стане важна стъпка по пътя към  създаването на нови технологии, необходими за изследване на Космоса като цяло.

За първия етап от осъществяването на този план е набелязано да се създаде колесен луноход, който през 2015 година да кацне на лунната повърхност и да събира там образци за изследване на Земята.

В следващите пет години предстои на Луната да се оборудва напълно база, която ще позволи експедициите да управляват отряд от роботи-изследователи в радиус от 100 км.

Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия