Секретът на гениалността е разкрит

Секретът на гениалността е разкрит. Група американски учени са установили  на какво се дължи гениалността. В продължение на няколко години те изучавали строежа на мозъка на хора с висок коефициент на интелигентност и направили интересни изво

2010-08-24 16:22:00
Секретът на гениалността е разкрит
Секретът на гениалността е разкрит. Група американски учени са установили  на какво се дължи гениалността. В продължение на няколко години те изучавали строежа на мозъка на хора с висок коефициент на интелигентност и направили интересни изводи.

Оказало се, че гениалните решения принадлежат на хора, които мислят бавно.

В момент на размисъл , в отделите на мозъка, които отговарят за зрителните възприятия и емоционалната информация , постъпва повишена концентрация на молекулите  NAA. Именно те отговарят за нестандартните мисли и творчески решения.

При хората  с висок коефициент на интелигентност, движението на молекулите NAA протича бавно в сравнение на хората с нисък интелект. Високоинтелигентните хора мислят изключително бавно, но пък винаги намират уникално  решение на един или друг въпрос.

Айнщайн е бил  известен с това, че мислел бавно и продължотелно върху важни теми, а ние знаем резултатите от неговите размисли. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия