Целуни ме....

Когато се целуваме, организмът ни изработва лавина от невролептиди, които  унищожават болестотворните бактерии и вируси, укрепва се и имунната система. В момента на целувката, честотата на пулса скача до 150 удара в минута, кръвното нал

2010-08-22 12:51:09
Целуни ме....
Когато се целуваме, организмът ни изработва лавина от невролептиди, които  унищожават болестотворните бактерии и вируси, укрепва се и имунната система.

В момента на целувката, честотата на пулса скача до 150 удара в минута, кръвното налягане се повишава, устните леко подпухват и стават нежни и розови.

Именно поради тази причина, ярко оцветените устни се асоциират с еротичните преживявания. При всяка целувка се задействат над 30 мускула на лицето, изразходва се много енергия. Пресметнато е, че  триминутната целувка изгаря 12 калории.

Интересно е, че целувката много рядко е начин за предаване на инфекции. Експерименти доказват,  че при контролни групи двойки, в които единият партньор има простудно заболяване, заразата се предава с целувка  само при един процент от участниците. Разбира се, така се обменят милиони бактерии, но слюнката съдържа ензими и антитела, способни да се борят с всякаква инфекция.

В момента на целуването, хората инстинктивно притварят очи.  Само един на всеки десет души остава  с отворени очи.

Доказано е, че съществува характерен мъжки ген, принуждаващ  мъжете да целуват ... различни жени. Вероятно това  е свързано с продължението на рода, като по този начин природата си гарантира  вечност /възпроизводство/.

Рекордът по целуване принадлежи на американеца Алфред Волфрам целунал, за 480 минути 8001 жени. А що се отнася до  първенство при екранните целувки, то принадлежи на Кари Грант, целувал Ингрид Бергман цели 11 минути.   
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия