Николо Коцев и 'Брейзън абът' пристигат за концерт у нас

Един от най-успелите български рок музиканти по света е Николо Коцев.  Той работи с едни от най-големите имена в жанра като Робин Гиб от легендарната група “Бий Джийс”. Николо  e  композитор и аранжор, както и вирту

2010-08-21 15:47:04
Николо Коцев и 'Брейзън абът' пристигат за концерт у нас
Един от най-успелите български рок музиканти по света е Николо Коцев.  Той работи с едни от най-големите имена в жанра като Робин Гиб от легендарната група “Бий Джийс”.

Николо  e  композитор и аранжор, както и виртуозен китарист. Групата му, “Брейзън Абът”, заедно с вокалиста на “Дийп Пърпъл” - Джо Лин Търнър изнесе  страхотен концерт в България през 2003 година.

Николо Коцев е автор на рок операта “Нострадамус”, за която успява да привлече големи гласове като Глен Хюз, Дуги Уайт - последния вокалист на “Рейнбоу”, Алана Майлс  и др.

Николо Коцев е роден в Пазарджик, но от 20 години живее на остров Оланд между Финландия и Швеция.  Сега, в България, групата на Коцев ще представи новата му рок опера “Дракония”. Феновете ще могат да се насладят на музиката на Николо на 15 септември във Варна, на 16-ти в Пловдив и на 18 септември в зала ”Христо Ботев” в столицата.

С тировете на Manowar  пристига специално поръчаният  от музиканта за концертите у нас усилвател.

Фронтменът на американците е фен на музиката на Николо Коцев и го е поканил  да участва в документален филм в памет на Рони Джеймс Дио.   

 

Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия