Кое е най-доброто място, на което можеш да си изгубиш портфейла?

Според резултатите от социален експеримент, проведен в пет от най-големите градове на Великобритания, музеите са най-доброто място, на което можеш да си загубиш портфейла, тъй като има най-голям шанс той да ти бъде върнат. Оказва се, че в окол

2010-08-19 19:20:25
Кое е най-доброто място, на което можеш да си изгубиш портфейла?
Според резултатите от социален експеримент, проведен в пет от най-големите градове на Великобритания, музеите са най-доброто място, на което можеш да си загубиш портфейла, тъй като има най-голям шанс той да ти бъде върнат.

Оказва се, че в около 50% от случаите на загубен портфейл в музей, обикновено той се връща при собственика си. Процентите спадат до 30, когато портфейлът е загубен в търговски център, а когато невнимателен човек, изпусне портфейла си в градския транспорт или кафе, той няма никакъв шанс да си го получи обратно.

Резултатите от експеримента също така сочат, че средно едва около 20% от загубените портфейли биват върнати на собственика им, въпреки че всички от 100-те, използвани от изследователите, съдържали не само снимка на притежателя си, но и неговия адрес, касови бележки и едва 10 долара.

На фона на тези цифри, над 65% от всички 2000 анкетирани участници в експеримента са заявили, че биха върнали изгубен портфейл. Оказва се обаче, че реално нещата не стоят така.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия