US студенти: Бетовен е куче, а Микеланджело – компютърен вирус

Традиционният доклад на университетските преподаватели в САЩ, който всяка година показва какво е нивото на студентите в страната, и този път шокира с невежеството на бъдещите американски висшисти. Оказва се, че голяма част от кандидатстващите

2010-08-19 16:59:46
US студенти: Бетовен е куче, а Микеланджело – компютърен вирус
Традиционният доклад на университетските преподаватели в САЩ, който всяка година показва какво е нивото на студентите в страната, и този път шокира с невежеството на бъдещите американски висшисти.

Оказва се, че голяма част от кандидатстващите във ВУЗ в Америка смятат, че Бетовен е куче (вероятно са гледали едноименната филмова поредица), а Микеланджело – компютърен вирус.

Стряскащото незнание обаче не се ограничава само до тук. Бъдещите студенти никога не са чували за държава Чехословакия, смятат, че Джон Макенроу е лице от телевизионните реклами и мислят, че имейлът е твърде бавен.

„Бисери” от предишните години също не липсват. През 2007 г. голяма част от кандидатстващите във ВУЗ са смятали, че „бананова република” е верига магазини за облекло. През 2009 г. пък студентите масово не правели разлика между Ирак и Иран и въобще не подозирали, че между двете държави е имало военни конфликти. Висшистите, които тази година получили бакалавърска степен, не са знаели, че Германия е била разделена.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия