Британски учени твърдят, че и от месото се пълнее

От много  отдавна  любителите на месото твърдят, че то няма никакво отношение към излишните килограми. Всъщност, оказва се, че те не са прави. Поне според британски учени, които провели изследване и изяснили, че в голяма степен теглото

2010-08-18 16:29:08
Британски учени твърдят, че и  от месото се пълнее
От много  отдавна  любителите на месото твърдят, че то няма никакво отношение към излишните килограми. Всъщност, оказва се, че те не са прави. Поне според британски учени, които провели изследване и изяснили, че в голяма степен теглото се определя от това колко месо консумира всеки от нас.

Участниците в изследването приемали еднакво количество калории, но хапвали различни продукти. Едните ядели повече месо, другите -  по-малко. Резултатите показали, че ‘месоядните’ добавили повече килограми, отколкото ‘вегетарианците’.

Така учените стигнали до извода, че намаляването на месото в менюто помага на хората да отслабнат и ефективно контролира теглото.  

Специалистите съветват да не се надвишава нормата от 200 грама месо дневно.

Изследването е било достатъчно мащабно - то се е провеждало в продължение на 5 години и в него са участвали повече от 100 хиляди  европейци. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия