Атентат убива 51 войници

Атентата е отнел 51 живота на току-що постъпили в служба войници за армията на Ирак. Други 100 са били тежко ранени и само 8 са се разминали с леки наранявания. Атаката е станала точно в началото на изтеглянето на част от Американската армия от Ба

2010-08-17 14:36:09
Атентат убива 51 войници
Атентата е отнел 51 живота на току-що постъпили в служба войници за армията на Ирак. Други 100 са били тежко ранени и само 8 са се разминали с леки наранявания.

Атаката е станала точно в началото на изтеглянето на част от Американската армия от Багдад. Два дни преди това, две коли бомби избухнаха в близост до американски военен патрул и отнеха 14 цивилни живота.

Безработицата в Ирак стигна 60%. Голяма част от хората без работа казват, че са я спрели, защото ги е страх да излезнат от домовете си.

Най-честите нападения стават до автобусни спирки или контролни пунктове. За това от Армията посъветваха да се избягват места с концентрация на много хора или автомобили. При възможност хората да си купят каски, защото голям процент от смъртните случай са причинени от отломки, летящи след взрив и удрящи се в главата. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия