Спад дори в Японския Икономически Баланс

Икономическият разтеж в Япония намаля осезаемо след периода от април до началото на август тази година. Спадът е бил само с 0.1%, но се очаква да се възстанови след около 10 дни. Намаляването на износа е главната причина за случилото се. Този 0.1

2010-08-16 14:10:57
Спад дори в Японския Икономически Баланс
Икономическият разтеж в Япония намаля осезаемо след периода от април до началото на август тази година. Спадът е бил само с 0.1%, но се очаква да се възстанови след около 10 дни.

Намаляването на износа е главната причина за случилото се. Този 0.1% се равнява на около 165 милиона долара.

Германия отбеляза разтеж с цели 2.2% след мерките, взети за възстановяне от кризата. САЩ отбеляза разтеж с около 2.4%, но се очаква спад в скорошните месеци.

Япония остава една от най-богатите и стабилни държави от финансова и социална гледна точка. След като 10 години без прекъсване Япония показваше само успехи, тази година общият спад е стигнал 0.3% на стоки за износ. Това ще бъде оправено след като цените се намалят с около 1.5%, каза Доктор Сейджо Такешита, главен директор на Мизухо Интернешънъл.

Англия, Испания, Гърция, Франция отбелязват разтеж в близост до 2% и се стабилизира Икономическия Баланс за тях. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия