Софийският университет отлага последното класиране за края на септември

Софийският университет измества последното класиране, за да изчака поправителните  на матурите. Класирането  ще бъде  в края на септември.   Има младежи, които са взели предварителните изпити с добри оценки, но са се провал

2010-08-12 18:54:55
Софийският университет отлага последното класиране за края на септември
Софийският университет измества последното класиране, за да изчака поправителните  на матурите. Класирането  ще бъде  в края на септември.  

Има младежи, които са взели предварителните изпити с добри оценки, но са се провалили  по някаква причина на матурите.  Затова от университета ще изчакат поправителната сесия  на матурите, за да могат младежите  да се запишат в университета.

Най-много такива кандидати имало на изпита по история.

На последното класиране в Софийския университет ще могат да се прехвърлят и кандидати от други ВУЗ-ове, но не и  от такива, които приемат с тест.

СУ ще обяви и допълнителни приемни изпити през септември за някои специалности, които не могат да се запълнят.  Най-много незаети места има в  специалностите физика и теология.  Засега в Алма матер има 766 свободни места  за редовно и задочно обучение.

От най-старото  висше учебно заведение  ще се откажат от платеното обучение, защото капацитетът по най-търсените  специалности  е запълнен, а по другите не могат да се намерят кандидати дори за държавна поръчка.

Заместник-ректорът на Софийския университет, професор Мария Шишиньова,    съобщава, че е сключено споразумение   с Харвард   за съвместно сътрудничество.
В началото,  лектори от престижния университет ще идват  и ще водят курсове у нас, а български студенти ще могат да специализират в Харвард. А ако нещата вървят добре, до няколко години ще могат да се  издават и съвместни дипломи.  Засега с Харвард ще сътрудничат Стопанският и Юридическият факултет.  Инициативата е на българи, завършили Харвард. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия