Наскоро в България стартира конкурс за социална реклама под надслов „РЕкламация”. Той се организира от Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски” и Фондация „Оранжева луна” с подкрепата на Програма „Младежта в действие”. Социалната реклама цели популяризиране и комуникиране на обществено значими каузи и идеи. Нейните ефекти се изразяват в промяна на нагласи и формиране на мнения касаещи пълноценния, етичен и природосъобразен начин на живот. Организаторите очакват креативни предложения до 10 септември. Авторските проекти трябва да бъдат изпратени на адрес reklamacia@gmail.com във формат .jpg или .psd.

Темите са: опазване на природата; здравеопазване; човешки права; активно гражданско общество. Креативни предложения и по други социални теми са добре дошли. Най – добрите творчески решения ще бъдат поставени в софийското метро, както и някой списания. Броят на изпращаните материали е без значение. Важното е те да са АВТОРСКИ и да не са показвани до този момент.

Изложбата с участващите в конкурса проекти, ще бъде открита на 20 септември от 19 часа във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски”.
Автор: