Историята на една българска столетница

Най-възрастната жителка на Струмица - баба Лина Кючукова вчера навърши 101 години. Мотото на възрастната дама е: "Където се скъса, го вържи и продължавай!" и тя го следва през целия си живот. Своя рожден ден баба Лина отпразнува в тесен сем

2010-08-10 13:23:47
Историята на една българска столетница
Най-възрастната жителка на Струмица - баба Лина Кючукова вчера навърши 101 години. Мотото на възрастната дама е: "Където се скъса, го вържи и продължавай!" и тя го следва през целия си живот. Своя рожден ден баба Лина отпразнува в тесен семеен кръг - заедно с трите си дъщери, внучката, снахата и двамата правнуци. Възрастната жена смята, че ако човек е здрав, няма как годините да му тежат. Защото дори да си 20-годишен, ако си болен, ти се чувстваш много по-зле, отколкото ако си възрастен човек, но здрав. Баба Лина няма никакви проблеми с паметта. Тя ясно помни двете световни войни и деня, когато се е пренесла със семейството си в Струмица.

Възрастната жителка на Струмица е родена на 9 август 1909 година. През целия си живот тя се е трудила и твърди, че не е живяла леко. Тя е твърд противник на цигарите и алкохола, но пък обича да си похапва банани и сладолед.

Правнукът е Гьорги всеки ден й носи от любимото замразено изкушение. Докато хапва сладоледа си, Баба Лина разказва интересни истории от миналото си. Гьорги се гордее, че има такава свежа баба.

Баба Лина е майка на седем деца, три от тях, за съжаление, са починали. От четирите си останали деца тя има девет внуци и дванадесет правнуци. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия